ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΈΣΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ-ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ(ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

“Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι.Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη”,ήταν το μήνυμα του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή,κατά την ιπτάμενη διέλευσή του με το F-16,από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης,προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες.

“Η πατρίδα σας ευγνωμονεί, χρόνια πολλά και καλές απογειώσεις”,ήταν η απάντηση-μέσω ασυρμάτου-της Προέδρου Δημοκρατίας,κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και φέτος,προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά,την Μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης μας,με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Μια παρέλαση που κράτησε φέτος πα΄νω από 2ώρες.Ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων.Ακολούθησε η μπάντα της ΕΛΑΣ και τα μηχανοκίνητα στρατιωτικά τμήματα.Τα καθιερωμένα άρματα μάχης,τράνταξαν την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσαν και τα γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης(ΤΟΜΑ)Marder 1A3,που έκαναν φαντασμαγορική πρεμιέρα.Δέκα από από αυτά,πέρασαν στον Ελληνικό μας στρατό,κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την αμυντική μας δύναμη.

Επιπλέον 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,αλλα και η παρουσία των πεπαλαιωμένων BMP-1 Ost στην Ουκρανία,αντικατέστηκαν το ελληνικό οπλοστάσιο.

Εξαίσια και η παρουσία του εντυπωσιακού F-16,των Mirage 2000-5,των F-4E Phantom,καθώς και των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Απίστευτη ωστόσο διέλευση πρεμιέρας,πραγματοποίησε και το Spitfire MJ 755,ένα ιστορικό καταδιωκτικό,το οποίο ανακατασκευάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

ΠΗΓΗ VIDEO:amyna.news(youtube.gr)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο